Київський зоопарк запрошує побачити трюки приматів-сіамангів, що співають: фото

Київський зоопарк запрошує побачити трюки приматів-сіамангів, що співають: фото Фото: zoo.kyiv.ua

У Київському зоопарку запрошують відвідувачів подивитись на приматів-сіамангів Патріка і Тісу, які з приходом тепла розпочали свої тренування на свіжому повітрі.

Вольєр сіамангів площею дві тисячі квадратних метрів оснащений канатами, жердинами, драбинами та платформи, на яких вони можуть виконувати свої трюки. Також там є дерева, кущі, трава, каміння та водойми, тож у  Патріка та Тіси є достатньо місця для пустощів.

Окрім гімнастичних талантів, сіаманги мають неабиякий хист до вокалу. Тож над весняним зоопарком лунає їх бадьорий протяжний спів, — кажуть у зоопарку.

Там розповіли, що щоденний раціон приматів складається з овочів, фруктів, свіжої зелені, злакових хлібців, варених яєць, насіння та горішків. Також вони п'ють чаї та компоти. А найбільшим смаколиком для сіамангів є багаті на білок личинки зофобаса.

0 / 0

У дикій природі ці примати мешкають у вічнозелених лісах Індонезії (на острові Суматра), Малайзії та Таїланду. Вони живуть моногамними сім'ями, які складаються з батьків і 1-3 дитинчат. У дикій природі сіаманги живуть від 25 до 30 років, в неволі — на 5 років довше.

Побачити весняні трюки сіамангів Патріка та Тіси кияни можуть вже цими вихідними. Їхній вольєр розташований одразу за центральним входом до Київського зоопарку.

Нагадаємо, на ранчо у Київській області запустили програму з психоемоційного відновлення ветеранів за допомогою коней. У межах програми з іпотерапії ветерани можуть поспілкуватися з тваринами, зрозуміти власні й чужі кордони, розвинути навички взаєморозуміння, зрозуміти власну силу тощо.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації