"Київводоканал" більше не обслуговуватиме киян: замість нього створять нове підприємство

"Київводоканал" більше не обслуговуватиме киян: замість нього створять нове підприємство Фото: unsplash.com

Київрада вирішила розірвати договір з "Київводоканалом" та створити нове комунальне підприємство, яке обслуговуватиме водопровідне та каналізаційне господарство міста. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Рішення про розірвання договору з ПрАТ "АК "Київводоканал" на володіння та користування майном громади столиці депутати ухвалили на засіданні 16 травня. Усю власність передадуть новоствореному комунальному підприємству.

У КМДА кажуть, що цей крок був необхідним, і його зумовила "низка критичних факторів" в роботі підприємства. Йдеться про збільшення кількості аварій, недостатні інвестиції в модернізацію, невиконання інвестиційної програми та інших важливих інфраструктурних проєктів.

Місто вважає своїм обов'язком не допустити подальшої ескалації, яка б торкнулася безпосередньо киян як споживачів послуг. Ми напрацювали антикризовий план, виконали перші підготовчі роботи для функціонування нового комунального підприємства, — каже заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, столична влада має стабілізувати роботу систем водопостачання та водовідведення й не допустити збоїв у їхній роботі, а в перспективі — модернізувати водопровідні мережі міста.

У КМДА нагадали, що у 1992 році на базі виробничого управління "Київводоканалу" створили однойменне державне комунальне об'єднання. Проте у 2001 році його реорганізували у відкрите акціонерне товариство, яке згодом стало приватним акціонерним товариством.

Нагадаємо, раніше член наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко заявив, що графіки відключень електроенергії, які запровадили з 14 травня, можуть діяти до серпня-вересня. А взимку дефіцит в енергосистемі буде навіть за теплої погоди.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації