Кличко наполягає, що будівництво "аквапаркінгу" на Прирічній є необхідним, попри протести

Кличко наполягає, що будівництво "аквапаркінгу" на Прирічній є необхідним, попри протести Візуалізація паркінгу на Прирічній

Мер Києва наполягає, що будівництво паркінгу на вулиці Прирічній, проти якого виступають деякі місцеві жителі та активісти, є необхідним для міста. Про це він заявив під час зустрічі з військовими, що проходять реабілітацію, пише "Вечірній Київ".

За словами мера, за неповні два місяці на Оболонському острові побувало пів мільйона відпочивальників. Багато хто з них приїздив на власних авто, створюючи незручності мешканцям сусідніх будинків. Єдиним недоліком нової зони відпочинку він вважає відсутність умов для паркування.

Вулиця Прирічна, а також всі двори будинків, що поряд, забиті автомобілями. Тому вкрай важливо побудувати паркінг для тих, хто сюди приїжджає й розвантажити прибудинкові території від автомобілів. Ми над цим працюємо, — сказав він.

Мер наполягає, що двоярусний паркінг на цьому місці потрібен, і побудують його, не спотворюючи природу та не знищуючи дерева. Крім того, він слугуватиме укриттям під час повітряної тривоги, бо є об'єктом подвійного призначення.

Також Кличко запевнив, що паркінг на Прирічній будуватимуть на відмітках, що на 1,5 метра вище за максимальний прогнозований рівень водопілля. Тож, за словами головного архітектора проєкту Ігоря Петрова, його не затопить весняним водопіллям, як цього побоюються активісти.  

Мер запевнив, що бетонні плити дамби, що там розташована, теж ніхто не чіпатиме. Їх засиплють ґрунтом на ширину майже 18 метрів й вирівняють від нижньої відмітки до відмітки вулиці Прирічної. І на цій насипній ділянці довжиною 350 метрів зроблять прогулянкову зелену зону з дитячими майданчиками.

Нагадаємо, раніше петиція із закликом не будувати паркінг на вулиці Прирічній, а натомість облаштували його на іншій вулиці, набрала понад 6000 підписів. Звернення створили представники громадської організації "Парк Прирічна", щоб захистити цю місцевість від капітальної забудови.

Рішення про будівництво паркінгу на вулиці Прирічній, на території зеленої зони, Київрада ухвалила у червні 2023 року, попри протести громади. У липні того ж року за фактом скандального будівництва "аквапаркінгу" правоохоронці відкрили кримінальне провадження

Читай також: "Новий міст-хвиля та зона відпочинку на День Києва"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації