Кличко підтримав перейменування вулиці у Києві на честь легендарного льотчика Джуса

Кличко підтримав перейменування вулиці у Києві на честь легендарного льотчика Джуса Фото: facebook.com/Vbtaps

Мер Києва Віталій Кличко підтримав петицію, щодо перейменування вулиці Зеленогорської у Солом'янському районі Києва на честь легендарного льотчика Андрія Пільщикова (псевдо Джус). 

Вулиця Зеленогорська розташована поряд зі Севастопольською площею та проспектом Повітряних Сил. Автор петиції зазначає, що свою сучасну назву цей топонім отримав у 1955 році на честь російського міста Зеленогорськ.

Тож "російську" назву вулиці пропонував прибрати й натомість дати їй ім'я Андрія Пільщикова — одного з "Привидів Києва", що боронив українське небо від початку повномасштабної війни. 

У своїй відповіді на петицію Кличко зазначив, що походження назви вулиці Зеленогірської достеменно не встановлене, тому й офіційних висновків про її належність до "символіки російської імперської політики" немає.

Однак перейменування вулиці він все одно підтримав, хоча і не в межах дерусифікації, а "у частині вшанування пам'яті видатного представника Повітряних сил Збройних сил України шляхом меморіалізації його постаті на території столиці".

Для цього ініціаторам перейменування необхідно подати пропозицію щодо перейменування вулиці та її обґрунтування, інформаційну довідку про Андрія Пільщикова та письмову згоду родичів на присвоєння його імені вулиці. 

Нагадаємо, у Києві розпочалася інформаційно-комунікативна кампанія про перейменування вулиць в рамках деколонізації топоніміки. На вулицях почали розміщувати стенди з інформацією, на честь кого перейменовано ту чи іншу вулицю. 

Читай також: "Владу Києва просять перейменувати ще не збудовану станцію метро"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації