Кличко розповів, що робитимуть з недобудовами "Укрбуду" та "Київміськбуду"

Кличко розповів, що робитимуть з недобудовами "Укрбуду" та "Київміськбуду" Фото: "ТиКиїв"/Олександр Гончаров

Київ підпише меморандум з інвесторами, щоб розв'язати питання добудови незавершених об'єктів "Укрбуду" та "Київміськбуду". Про це повідомив мер Віталій Кличко.

Напередодні столичний голова зустрівся з ініціативною групою інвесторів недобудов "Укрбуду" та "Київміськбуду". На зустрічі домовились підписати найближчим часом меморандум та затвердити дорожню карту щодо добудови об'єктів цих компаній. Роботи планують розпочати у 2025 році.

До кінця року ми маємо визначити механізм фінансування, щоб наступного року роботи вже розпочалися. Зараз триває підготовка низки рішень, щоб винести їх на розгляд Київради, — каже Кличко.

За його словами, після того, як виділять гроші на добудову, в першу чергу розпочнуть роботи на об'єктах найвищої готовності. 

У КМДА нагадали, що держава в особі Кабінету міністрів взяла на себе зобов'язання профінансувати добудову будинків "Укрбуду". Зокрема, коли "Київміськбуд" погодився добудувати ці об'єкти. Однак, зазначають у столичній адміністрації, коштів на це уряд поки так і не виділив.

Нагадаємо, раніше у Верховній Раді повідомили, що недобудовані житлові будинки в Києві та інших містах хочуть віднести до фонду соціального житла. Зараз в Україні напрацьовують нове житлове законодавство, де буде прописаний механізм соціальної оренди за вартістю, нижчою за ринкову. 

Читай також: "Зеленський підтримав петицію про створення на Юрковиці національного парку замість її забудови"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації