Кличко відхилив петицію проти створення скандального "аквапаркінгу" на Прирічній

Кличко відхилив петицію проти створення скандального "аквапаркінгу" на Прирічній Візуалізація паркінгу на Прирічній

Мер Києва Віталій Кличко відхилив петицію, автори якої закликали відмовитись від планів щодо будівництва паркінгу для гостей парку "Наталка" та Оболонського острова на вулиці Прирічній.

Звернення створили активісти громадської організації "Парк Прирічна". На їхню думку, паркінг на Прирічній дасть початок капітальній забудові коси затоки Собаче Гирло та знищенню її екосистеми. До того ж ця ділянка затоплюється під час весняних водопіль, і скандальний майданчик вже прозвали "аквапаркінгом".

У зверненні пропонували облаштувати паркінг в іншому місці, а  косу затоки Собаче Гирло зробити частиною заказника "Затока Наталка", захистивши її таким чином від забудови.

У ГО "Парк Прирічна" кажуть, що мер відхилив їхню петицію "без врахування думки киян та будь-яких публічних обговорень". Це вже друга петиція проти будівництва "аквапаркінгу", яку столична влада вирішила не підтримувати.

Відмову підтримувати петицію столичний голова мотивував тим, що саме ця ділянка є "найбільш оптимально підібраною" для будівництва на ній паркінгу. А запропоновані активістами альтернативні майданчики для цього не підходять, бо там вже запланували іншу забудову, або з інших причин. 

Запропоновані нами ділянки (в сотнях метрах) від парку "Наталка", мосту-хвилі та центрального входу на острів Оболонський знаходяться далеко, а от "аквапаркінг" (нагадаємо, за понад 2 км) — це близько. Будувати справжні підземні укриття на запропонованих ділянках чомусь не можна. Хоча вони знаходяться не у зоні регулярних підтоплень, — кажуть активісти.

Кличко наполягає, що паркінг на Прирічній необхідний через велику кількість відвідувачів парку  "Наталка" та Оболонського острова, яким немає де залишити своє авто. За його словами, двоярусний паркінг побудують таким чином, що його не буде підтоплювати, а ще він буде слугувати укриттям під час повітряної тривоги.

Попри негативну відповідь мера Києва, у  ГО "Парк Прирічна" не збираються відступати та кажуть, що будуть і далі блокуватимуть будівництво "аквапаркінгу". 

Нагадаємо, раніше Віталій Кличко відхилив петицію, у які вимагали повернути на Пейзажну алею скульптуру "Дівчинка на подушках" (інша назва — "Янгол на подушках"). За його словами, столична влада не має відношення до цієї скульптури.

Читай також: "Зеленський підтримав петицію про створення на Юрковиці національного парку замість її забудови"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації