Кличко відповів відмовою на петицію про відновлення будинку на Жилянській

Кличко відповів відмовою на петицію про відновлення будинку на Жилянській Джерело: V_Zelenskiy_official

Звернення про відновлення історичного будинку, у який влучив іранський дрон, набрало більше 600 тисяч голосів і мер столиці відповів на петицію громадян. Кличко відзначив, що столична влада провела обстеження і оцінку технічного стану основних конструктивних елементів і внутрішніх інженерних комунікацій будівлі. Перевірка визнала технічний стан житлового будинку аварійним. 

Очільник столиці повідомив, що будівлю відновлювати не будуть. 

«Попереднє обстеження стану будівельних конструкцій, інженерних систем та об’єкта в цілому виявило руйнування, пошкодження та дефекти, що знижують міцність, стійкість і жорсткість будівельних конструкцій, а також експлуатаційні показники інженерних мереж і систем об’єкта. Зруйновані та пошкоджені конструктивні елементи й інженерні мережі будинку, як і житловий об’єкт у цілому, відновленню (підсиленню) не підлягають», — написав Віталій Кличко. 

Раніше Київрада також відхилила прохання киян відновити будинок на Жилянській. Комісія заявила, що 50% споруди зруйновано, відновити її неможливо. 
 
Нагадаємо, історічну будівлю звели в кінці ХІХ - на початку ХХ сторіччя, вона поєднала в собі архітектурні елементи київського цегляного стилю та неоготичні деталі. 17 жовтня багатоповерхівка була зруйнована внаслідок потрапляння дрона-камікадзе. Кияни відразу ж звернулися до столичної влади з проханням про відновлення будинку, який має архітектурну цінність.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
IMG_8596.JPG - Дмитро Бачинський
Редактор новин та SMM ТиКиїв. Люблю говорити про важливе для Києва достовірно та швидко.

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації