Кличко знову заявив про "дискредитацію" влади: цього разу через аварійні мости

Кличко знову заявив про "дискредитацію" влади: цього разу через аварійні мости Фото: КМДА

Мер Києва Віталій Кличко обурений критикою на його адресу, щодо висновків Державної комісії з перевірки мостових споруд. Вона визнала, що міст Патона та Метро — аварійні. Кличко натомість вважає, що центральна влада продовжує "шукати приводи для маніпуляцій і дискредитації" столичних керманичів. 

Міст Патона 

Як пояснив міський голова місто ще два роки тому передало міст Патона на баланс Мінінфраструктури для ремонту у рамках "Великого будівництва", однак його так і не розпочали. 

Кличко запевняє що місто регулярно обстежує та здійснює критично важливі ремонтні роботи мосту, щоб підтримувати його в робочому стані.

Міст Метро 

Міст Метро за словами Віталія Кличка також в аварійному стані. Його конструкція за радянських часів була експериментальною. І на сьогодні залишився тільки в Києві. І додає, що за оцінками європейських фахівців перебудувати його коштує мінімум 500 мільйонів євро. Наразі ж проєкти з ЄБРР на паузі. 

Місто розробляє проект першочергових протиаварійних робіт на цьому мосту. І плануємо розпочати оновлення мосту Метро наступного року, — наголосив Кличко. 

Дарницький міст

Віталій Кличко додав, що Дарницький міст, який перебуває на балансі Мінінфраструктури, залишається недобудованим. Введення його в експлуатацію відкладається уже протягом 20 років. 

Усього через Дніпро в Києві прокладено вісім мостів, включаючи пішохідний на Труханів острів. Наразі  ремонтується Північний міст. А на Південному мосту замінюють деформаційні шви, роботи планують завершити до кінця літа, — повідомив мер.

Київський міський голова додав, що якщо держава хоче справді вирішити проблему мостів, то це щоденна робота, а не картинка. Він закликав Державну комісію з перевірки мостових споруд надати обʼєктивну і повну інформацію.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
IMG_1490.JPG - Михайло Пилипчук
У ЗМІ з 2017 року. Закінчив Інститут журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка. Працюю журналістом, про Київ пишу вже понад 5 років, бо як його не любити. Інтереси: шоу-бізнес, фото, мистецтво, гастрономія.

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації