КМВА заблокувала ремонтні роботи у Бессарабському ринку: причина

КМВА заблокувала ремонтні роботи у Бессарабському ринку: причина Фото: facebook.com/AmiDPerov

Очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко доручив зупинити ремонтні роботи у приміщенні Бессарабського ринку до з'ясування обставин. 

За його словами, останнім часом кияни регулярно звертають увагу на інциденти, пов'язані із захистом історичної архітектури міста.

Одним з останніх таких випадків став Бессарабський ринок, де напередодні розпочали ремонтно-демонтажні роботи, які вже викликали резонанс. Зокрема активісти та інші кияни переймаються, чи не завдадуть ці роботи шкоди будівлі ринку.

Для гарантованого збереження історичної пам'ятки архітектури Києва та для прозорості усіх робіт на Бессарабському ринку я, як начальник КМВА, видав доручення, — заявив Попко.

Він доручив тимчасово призупинити усі види ремонтних робіт на Бессарабському ринку до з'ясування того, що це саме за роботи, а також за чиїм погодженням і під чиїм контролем їх проводять. 

Також адміністрація ринку має надати безперешкодний доступ громадськості до місця проведення робіт "для уникнення маніпуляцій та прозорості висвітлення у ЗМІ". 

Відповідні структурні підрозділи вже приступили до виконання мого доручення. Про хід виконання цього доручення кияни будуть оперативно поінформовані, — додав очільник КМВА.

Нагадаємо, про початок ремонтних робіт у приміщенні Бессарабського ринку напередодні повідомили активісти. У КМДА запевнили, що їх проводять для організації частини внутрішнього простору та відновлення торгових рядів, і жодного втручання в історичні деталі ринку не буде.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації