Книжка Жадана потрапила до добірки The New York Times

Книжка Жадана потрапила до добірки The New York Times Фото: facebook.com/serhiy.zhadan

Збірка поезії українського письменника, поета та музиканта Сергія Жадана потрапила до The New York Times.

Видання опублікувало свою добірку нещодавно презентованих книжок і розпочало її з книги How Fire Descends: New and Selected Poems ("Як сходить вогонь: нові та вибрані вірші"). Це — збірка перекладених англійською віршів Жадана, що побачити світ у період з 2016 по 2022 рік.

Книжку на початку жовтня випустили у Yale University Press. Англійською вірші поета переклали американська театральна режисерка, письменниця та перекладачка українського походження Вірляна Ткач і американська журналістка, поетеса та драматургиня Ванда Філіпс.

У цих віршах, зібраних з 2016 по 2022 рік, український поет згадує тяжке становище своїх співвітчизників перед обличчям російського імперіалізму та оплакує їхню смерть, "обмежену мовчанням, яке приходить з нею", — пише The New York Times.

Також до добірки видання потрапила книжка про ув'язненого російського опозиціонера Олексія Навального — The Dissident: Alexey Navalny: Profile of a Political Prisoner та роман The Wizard of the Kremlin про вигаданого радника путіна, який "досліджує корупційну природу влади". 

Раніше "ТиКиїв"писав про 8 книжкових новинок жовтня, які варто прочитати. Серед них є культовий трилер, пригодницький історичний роман із магією, дослідження повномасштабної війни від видатного історика, космос, Різдво та багато іншого.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації