Коли добудують міст-хвилю на Оболонський острів та зону відпочинку

Коли добудують міст-хвилю на Оболонський острів та зону відпочинку Міст-хвиля на Оболоні. Візуалізація: "Проектні системи"

На Оболонському острові тривають роботи з влаштування зони відпочинку та пішохідного мосту, який з'єднає острів з набережною. Відкрити нову рекреаційну зону планують до Дня Києва у 2024 році, розповів директор КП "Плесо" В'ячеслав Савицький "Вечірньому Києву".
 
На острові вже проклали основу під мощення доріжок, вирівняли зону пляжу, а в деяких місцях зводять габіони. Також розробили дендроплан острова: окрім наявних там дерев та кущів висадять декоративні яблуні, рожеву акацію, бузок та газони.

За словами Савицького, якщо у країні все буде добре, 300-метрову сучасну пляжну зону мають відкрити до наступного Дня Києва.

Разом з пішохідним мостом-хвилею, велодоріжками, спортивними та дитячими ігровими майданчиками, без торгівлі, це буде великий рекреаційний магніт для киян, — каже директор КП "Плесо".

0 / 0

Щодо самого мосту, то там будівельники вже завершили зводити арки у вигляді хвилі з обох боків. Зараз готують опори під найвищу їх частину. У моста поки немає пішохідного полотна — воно буде частково прикріплено вантами до найвищої арки.

Загальна довжина мосту складатиме 160 метрів, а ширина — 4 метри. Конструкція буде підсвічуватись різними кольорами, а коли на ньому збиратиметься певна кількість людей — вмикатиметься музика. Завершити будівництво також планують у 2024 році.

Нагадаємо, у Романівці під Києвом відкрили новий міст через річку Ірпінь. Старий був зруйнований на початку повномасштабної війни, а потім став порятунком для тисяч людей, що тікали від російських окупантів. Напівзруйновану конструкцію мосту залишили як частину меморіалу.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації