Коли у столичних будинках увімкнуть опалення

Коли у столичних будинках увімкнуть опалення Фото: freepik.com

У Києві вже почали вмикати опалення в школах, лікарнях та інших соціальних закладах. А ось у квартирах киян батареї стануть гарячими не раніше початку листопада. Про це розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв на брифінгу в Медіацентрі "Україна".

Рішення про подачу тепла в житлові будинки ухвалюватимуть, насамперед орієнтуючись на погодні умови. За словами Пантелєєва, температура повітря буде нижчою десь наприкінці жовтня — на початку листопада.

Витрачати газ на повітря ми не можемо. Нам треба, щоб того запасу газу, який є, вистачило нам, мається на увазі Києву і всій Україні саме тоді, коли буде на вулиці дуже холодно — це січень, лютий, — сказав він.

Заступник голови КМДА додав, що сьогодні кияни абсолютно нормально можуть "не грітися за рахунок цінних енергоресурсів, які в нас на вагу золота".

Нагадаємо, що Укренерго попросило українців використовувати потужні електроприлади тільки в певні години. Через похолодання на вулиці багато хто став використовувати обігрівачі, що дає додаткове навантаження на енергосистему.

Читай також: "Кияни можуть оплачувати борги за комуналку частинами: як це зробити, щоб не дійшло до суду"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації