Коли в Києві почнуть відключати світло боржникам

Коли в Києві почнуть відключати світло боржникам Фото: Getty Images

Нещодавно Кабінет міністрів України скасував мораторій на відключення житлово-комунальних послуг і нарахування пені. Це означає, що для споживачів відновили нарахування пені за несплату комунальних послуг і відключення послуг злісним неплатникам.

Перші відключення електрики почнуться орієнтовно з 29 січня. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.

Відключення розпочнуться з тих, хто має найбільшу заборгованість і найдовше не платить. Через 10 днів після попередження відбувається відключення, якщо борг не сплачено.

Та компанія готова йти на поступки людям, які не мають змоги сплати весь борг одразу. Їм дають можливість укласти договір-розстрочку, згідно з яким встановлюється графік погашення боргу для конкретної людини.

Якщо ж світло вимкнули, то для відновлення електропостачання потрібно сплатити борг, а також оплатити повторне підключення. Після оплати всіх рахунків електропостачання під'єднають протягом 5 днів.

Наразі в YASNO є понад 70 тис. кандидатів на відключення електропостачання в Києві та Дніпропетровській області. Їхній загальний борг становить понад 600 млн гривень.

Раніше "ТиКиїв" писав, що на Троєщині модернізували три багатоповерхівки, завдяки чому їхні мешканці платитимуть на 30% менше за опалення. Детальніше про це читай тут.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації