Колишній піонерський плац на Київщині перетворять на ландшафтний сквер із літнім павільйоном

Колишній піонерський плац на Київщині перетворять на ландшафтний сквер із літнім павільйоном Візуалізація DK Architect

У селі Маковище Макарівської громади Київщини колишній піонерський плац перетворять на шкільний сквер, де можна буде проводити уроки на свіжому повітрі. Про це пише Pragmatika.

Під час бойових дій навесні 2022 року на плаці для піонерських лінійок, що розташований на подвір'ї місцевої школи, розміщувалася військова техніка. Зараз майданчик в аварійному стані, і ходити там небезпечно.

За реновацію пришкільного двору взялись архітектори студії DK Architect. Тут облаштують ландшафтний сквер із альтанкою для проведення уроків надворі. Буде й місце для централізованого очікування на шкільний автобус.

Візуалізація DK Architect

Головним елементом скверу стане літній павільйон із місцями для навчання, навколо якого прокладуть мережу доріжок. Його облаштують у теплиці, яка довгі роки занепадала на території школи. Конструкцію перенесуть на середину скверу, а пізніше засадять рослинами.

Фото: DK Architect

Також у сквері будуть майданчики для відпочинку учнів, де згодом між деревами підвісять гамаки. А лавки розташують на зручних затінених ділянках. Засадять сквер кущами бузку та ялівцю, липами та іншими рослинами. А для освітлення встановлять ліхтарі, що живитимуться від сонячних батарей, встановлених на будівлі школи.

Візуалізація DK Architect

Відкриття нового скверу заплановане на цьогорічний останній дзвоник — 31 травня 2024 року.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що Павлівський сквер на розі вулиць Володимира Винниченка та Павлівської планують реконструювати та зробити безбар'єрним.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації