Кондиціонери, якими зіпсували мозаїку на бульварі Лесі Українки, демонтують

Кондиціонери, якими зіпсували мозаїку на бульварі Лесі Українки, демонтують Фото: інстаграм @child_of_socialism

Цього тижня в Києві зіпсували одну з відомих мозаїк на бул. Лесі Українки. Панно на будинку №28 закрили кондиціонерами. Техніку встановили прямо на обличчі зображеної людини. Це справа рук орендарів приміщення на першому поверсі будинку.

На свавілля орендарів вже відреагували в Департаменті охорони культурної спадщини КМДА. Фахівці оглянули мозаїку та видали припис орендарю. У подальшому на нього накладуть фінансові санкції.

Теперішні власники приміщення вже зобов'язалися демонтувати кондиціонери.

У Києві демонтують кондиціонери, якими зіпсували відому мозаїку на бульварі Лесі Українки
Фото: Департамент культурної спадщини КМДА

Після цього випадку Департамент культурної спадщини КМДА ініціював початок процесу включення мозаїк на бул. Лесі України в Держреєстр нерухомих пам'яток України.

Департамент доручив фахівцям Київського науково-методичного центру по охороні пам'яток підготувати облікову документацію для включення творів монументального мистецтва до переліку виявлених об'єктів та Державного реєстру нерухомих пам'яток України. Питання обліку та збереження мозаїки вкрай актуальне для столиці. Проблема потребує комплексного підходу, тому найближчим часом буде запропонований ряд заходів щодо збереження даних об'єктів, — зазначають у департаменті.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що у столиці підписали меморандум про збереження "Будинку з комахами". Детальніше про це читай тут.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації