Корея допоможе відбудувати дамбу, підрив якої зупинив наступ на Київ

Корея допоможе відбудувати дамбу, підрив якої зупинив наступ на Київ Скриншот відео Нацгвардії

Республіка Корея допоможе Україні у відновленні Козаровицької дамби на Київщині, що мала оборонне значення для захисту міста на початку повномасштабної війни. Про це повідомили у пресслужбі Міндовкілля.

Відбудова Козаровицької дамби стане пілотним проєктом з відновлення водогосподарської інфраструктури країни. У перші дні повномасштабного вторгнення її підірвали бійці Нацгвардії, зупинивши таким чином наступ російських військ на Київ з боку захоплених селищ на північ від столиці.

Після підриву дамби піднявся рівень води у річці Ірпінь та частково затопило сусідні села. Через це ворог не зміг форсувати річку, просуватися у бік столиці та підсилити підрозділи, які вже пішли у бік Гостомеля.

Тепер Козаровицька дамба потребує термінового відновлення, вартість якого оцінили у 14 млн доларів. У цьому допоможуть дві корейських компанії: K-Water і KOICA.

Відбудова Козаровицької дамби дозволить захистити від підтоплення населені пункти на узбережжі річки Ірпінь нижче Київського водосховища.

Також корейські компанії допоможуть у реалізації ще кількох проєктів. Це — забезпечення водою жителів Миколаївщини, реконструкція та капремонт інженерної інфраструктури Управління каналу Дніпро-Донбас та покращення моніторингу якості вод в Україні.

Нагадаємо, у  Бучі побудують нові очисні споруди за підтримки корейських партнерів. Вони стануть першими новими очисними спорудами у всій Україні часів незалежності.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації