Ландшафтний заказник "Совська балка" повернули громаді Києва

Ландшафтний заказник "Совська балка" повернули громаді Києва Фото: Прокуратура Києва

Солом'янська окружна прокуратура через суд повернула громаді Києва землі ландшафтного заказника місцевого значення "Совська балка". Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Києва.

Йдеться про ділянку водного фонду по вулиці Петра Радченка у Голосіївському районі столиці. Ця територія входить в охоронну зону ландшафтного заказника місцевого значення "Совська балка" та парку відпочинку "Совський парк". А її вартість становить понад 390 млн грн.

На вказаній ділянці "бізнесмени" самовільно збудували кілька нежитлових споруд та незаконно зареєстрували права власності на них, облаштувавши зону відпочинку. У прокуратурі зазначили, що Київрада не передавала цю ділянку у власність чи користування будь-яким фізичним або юридичним особам.

Прокурори звернулися до Господарського суду з вимогою усунути перешкоди у володінні та розпорядженні ділянкою.

Використання земель природно-заповідного фонду є обмеженим. Спірна територія становить особливе природоохоронне значення для району, є невід’ємним елементом екосистеми та перебуває під охороною держави, — кажуть у прокуратурі.

Господарський суд Києва задовольнив позовні вимоги прокурора та скасував державну реєстрацію самовільно збудованих об'єктів. Також суд зобов'язав відповідача повернути ділянку громаді та прибрати з неї усі незаконно зведені споруди та майно.

Нагадаємо, під Києвом відкрився мальовничий парк з англійськими будиночками, водоспадами і кав'ярнею Eva Park. Зелена зона розташована у селі Віта-Поштова, за 10 кілометрів від столиці.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації