"Локо Сіті": Укрзалізниця показала, що побудують на місці зруйнованого стадіону "Локомотив"

"Локо Сіті": Укрзалізниця показала, що побудують на місці зруйнованого стадіону "Локомотив" Ілюстративне фото: pixabay.com

На місці зруйнованого російською ракетою стадіону "Локомотив" у Солом'янському районі побудують багатофункціональний центр розвитку залізничників "Локо Сіті". Укрзалізниця представила архітектурну концепцію, яку обрали на відкритому конкурсі.

Концепція враховує потреби спорту високих досягнень, а також максимально задіює наявний простір для створення зон активної рекреації тисяч дітей, молоді, літніх людей, пропонує відкритий доступ для мешканців району. Простір буде адаптований для маломобільних груп населення в контексті фізичної, інформаційної та цифрової безбар'єрності.

0 / 0

В Укрзалізниці розповіли, що конкурс на відновлення стадіону стартував у липні цього року. Компаніям, які хотіли взяти в ньому участь, дали доступ до об'єкта, продемонстрували руйнування та всі локації, включені в план розвитку комплексу, розіслали відповідне завдання щодо розробки концепції.

Завдання передбачало не просто відновлення зруйнованого в тому вигляді, як воно було до ворожого удару, а комплексний розвиток території й перетворення її у багатофункціональний центр розвитку залізничників та молоді, — сказали в Укрзалізниці.

Безпосередньо на конкурс свої концепції представили п'ять компаній. Переможцем стала Big City Lab + PUPA. Вона відома киянам проєктом урбан-парку на ВДНГ.

Надалі компанія має деталізувати концепцію "Лого Сіті" та розробити майстер-план із пофазовою реалізацією. Після затвердження деталізованої концепції, розроблення проєктно-кошторисної документації та вибору підрядника розпочнуть будівельні роботи.

Нагадаємо, вранці 23 січня росіяни атакували Київ ракетами. Зокрема, внаслідок атаки був частково зруйнований футбольний комплекс Укрзалізниці "Локомотив". На стадіоні тренувалися понад півтисячі дітей залізничників та переселенців з Маріуполя, Мелітополя, Херсона. На щастя, в момент удару дітей на території комплексу не було. 

Стадіон "Локомотив" знесли, оскільки збиток від ракетного удару був колосальний — будівля не підлягала відновленню.

Читай також: "Відродження з попелу: замість зруйнованого росіянами стадіону "Локомотив" у Києві збудують спортивне містечко"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації