Майстерні старого річкового порту Києва опинилися під загрозою знищення

Майстерні старого річкового порту Києва опинилися під загрозою знищення Фото: фейсбук Дмитра Перова

Під загрозою знищення опинилися майстерні старого річкового порту Києва. Ці будівлі є частиною промислової архітектури Подолу першої половини ХІХ століття. 

У Києві можуть знищити майстерні старого річкового порту
Фото: фейсбук Дмитра Перова

Про те, що історичну будівлю можуть знищити повідомляє київський активіст, співзасновник пам'яткоохоронного хабу "Цегла" Дмитро Перов.

На паспорті об'єкта зазначено — рекострукція. Так само під виглядом реконструкції знищили найстаріший дерев'яний будинок Подолу на Ярославській. Будинок не є пам'яткою, але розташований на території Історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ". Цінність будівлі демонструю на фото, вона є логічним зв'язком між минулим та сьогоденням, за ось такими зразками архітектури можна зрозуміти, яким місто було раніше, зазирнути у віконце історії й зрозуміти послідовність її розвитку, — пише активіст.

У Києві можуть знищити майстерні старого річкового порту
Фото: фейсбук Дмитра Перова

Будівля майстерень старого річкового порту є найстарішим представником всього архітектурного ансамблю вулиці Набережно-Хрещатицької. Тому її важливо зберегти.

У Києві можуть знищити майстерні старого річкового порту
Скриншот із Google Maps від Дмитра Перова

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що дві київські святині можуть занести до переліку об'єктів Світової спадщини в небезпеці. Що їм загрожує — дізнавайся за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації