Мешканці багатоповерхівки у Голосієві встановили сонячні панелі та інвертори: 75% вартості оплатило місто

Мешканці багатоповерхівки у Голосієві встановили сонячні панелі та інвертори: 75% вартості оплатило місто Фото: kyivcity.gov.ua

Мешканці багатоповерхівки у Голосіївському районі, за підтримки столичної влади, встановили у своєму будинку сонячні панелі та інвертори. Про це розповіли у пресслужбі КМДА. 

Обладнання у будинку встановили за програмою з часткового відшкодування вартості незалежних джерел енергії. За цим механізмом місто компенсує 75% вартості придбаного генератора або іншого обладнання.

На будинку у Києві встановили сонячні панелі
Фото: kyivcity.gov.ua

Усього у багатоповерхівці встановили три гібридних інвертори по 10 кВт і 30 кВт, які можуть заряджатись або від мережі, або від сонячних панелей, встановлених на даху. Сонячні панелі та інвертори є додатковим джерелом електроенергії та живлять будинкове обладнання під час відключень світла. 

На будинку у Києві встановили сонячні панелі
Фото: kyivcity.gov.ua

Від батарей автономно може повністю працювати індивідуальний теплопункт (до 48 годин). Разом теплопункт з освітленням місць загального користування (у під'їздах, коридорах та на сходах) і зовнішнім освітленням можуть працювати добу. А з підключеними ліфтами – 12 годин.

На будинку у Києві встановили сонячні панелі
Фото: kyivcity.gov.ua
На будинку у Києві встановили сонячні панелі
Фото: kyivcity.gov.ua

Також у цьому будинку виконали низку інших енергоефективних робіт у межах програми "70/30%". В цій програмі багатоповерхівка брала участь вже п'ять разів. Тут відремонтували індивідуальний теплопункт, встановили нові вікна та двері в місцях загального користування, утеплили фасад.

Загалом у будинку виконали робіт на 8,8 млн грн, із яких 6,6 млн грн відшкодувало місто. Решту зібрали мешканці.

Нагадаємо, столична влада збільшила суму відшкодування вартості генераторів та інших автономних джерел енергії, які придбали ОСББ та житлово-будівельними кооперативами. Також компенсацію отримають кооперативи, юрособи та управління багатоквартирних будинків.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації