Мешканці будинку в Чеховському провулку виступили проти скверу: у чому причина

Мешканці будинку в Чеховському провулку виступили проти скверу: у чому причина Фото: wikipedia.org

Мешканці будинку в Чеховському провулку, 11 виступили проти ініціативи Київради про облаштування скверу біля їхнього будинку. Про це повідомляє "Хмарочос".

Місцеві жителі не хочуть, щоб біля їхнього будинку вирубували дерева і встановлювали лавки. За їхніми словами, раніше від цього було багато галасу і на лавочках часто відпочивали п'яні компанії. Крім того, мешканці кажуть, що їх не запрошували на громадські слухання щодо облаштування скверу, і невідомо, чи проводили такі слухання взагалі.

Проєкт створення скверу було затверджено рішенням Київської міської ради №8/231-1348/ПР від 27.10.2023 року. За словами мешканців, на початку жовтня на території з'явився паркан із табличкою "Капітальний ремонт". Водночас жодних консультацій щодо плану робіт із жителями не проводили. Вони підтримують ідею створення інклюзивного простору для пацієнтів Інституту травматології та ортопедії, але наполягають на тому, щоб їхні інтереси враховувались.

Мешканці будинку в Чеховському провулку написали звернення до столичної влади. У ньому вони підкреслили, що будинок є пам'яткою архітектури місцевого значення і належить до об'єктів культурної спадщини Шевченківського району.

  • Будинок у Чеховському провулку, 11 було зведено 1912 року.
  • Він був прибутковим будинком. 
  • Зараз будівлю визнано пам'яткою архітектури та пам'яткою архітектури національного значення.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що до історичного будинку на Подолі прибудували незаконний літній майданчик.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації