Міністр культури України написав заяву про відставку

Міністр культури України написав заяву про відставку Фото: ВВС

Президент України Володимир Зеленський запропонував прем’єр-міністру Денису Шмигалю звільнити міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка. Про це Президент заявив під час чергового вечірнього звернення.

Музеї, культурні центри, символи, серіали – усе це важливо, але зараз інші пріоритети. Знаходьте позабюджетні кошти. Не державні. Отже, я запропонував голові уряду два кроки. Перший — знайти позабюджетні кошти на проєкти, які зараз справді потрібні. У світі є люди, які можуть допомогти. А друге: попросив Премʼєр-міністра розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики України, — заявив Володимир Зеленський. 

На заяву Президента вже відреагував і сам міністр культури. Він повідомив, що вже написав заяву про відставку. 

Приніс сьогодні ввечері Прем’єру заяву про відставку, через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни. Лише потім здивувався заяві Президента щодо цього ж питання. Культура під час війни важлива, бо це війна не тільки за території, а за людей, а люди — це наша памʼять, історія, мова, творчість попри війну, спадщина і минуле заради майбутнього. І приватні, і бюджетні кошти під час війни на культуру не менш важливі, ніж на дрони, тому що культура це щит нашої ідентичності та наших кордонів. І це принципова моя позиція проти інших, — написав Олександр Ткаченко на своїй сторінці в фейсбуці. 

Зазначимо, що питанню звільнення міністра передували кілька гучних скандалів. Один з них пов’язаний із заміною герба СРСР на щиті "Батькіщини-Матері". Інший — про виділення коштів з держбюджету на зйомки серіалу про Поворознюка. 

Українці вважають, що такі значні витрати на культуру у воєнний час недоречні. На думку багатьох, ці кошти краще було б спрямувати на армію.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що від виконання обов’язків відсторонили очільника "Київміськбуду". Цьому теж передував скандал. Який — читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації