Мінкульт не давав дозволу на ремонтні роботи в Бессарабському ринку — активіст

Мінкульт не давав дозволу на ремонтні роботи в Бессарабському ринку — активіст Фото: Wikimedia Commons

Міністерство культури та інформаційної політики не погоджувало проведення нових ремонтних робіт у приміщенні Бессарабського ринку. Про це йдеться в офіційній відповіді Мінкульту на запит ГО "Спадщина. Київ", повідомив активіст Дмитро Перов.

Приміщення ринку є пам'яткою архітектури національного значення, а отже для проведення в ньому будь-яких робіт із консервації, реставрації, музеєфікації, ремонту тощо потрібний відповідний письмовий дозвіл від Мінкульту. 

У міністерстві зазначили, що у 2017 році вони погодили капітальний ремонт декоративного освітлення ринку. Проте, як зазначає Перов, ці роботи вже виконали раніше.

А от щодо ремонту в приміщенні ринку, який розпочали минулого місяця, у Мінкульті нічого не знають та дозволу на проведення цих робіт не давали.

Місцеві будівельники повідомили, що проводиться реконструкція. Втім, КМДА поспішила запевнити, що це косметичний ремонт, а всі дозволи отримані в належний спосіб, — каже Перов.

Мінкульт не давав дозволу на ремон у Бессарабському ринку
Фото: facebook.com/AmiDPerov

Ремонт усередині Бессарабського ринку розпочали на початку серпня цього року. Тоді у КМДА запевнили, що його роблять для організації частини внутрішнього простору та відновлення торгових рядів, і жодного втручання в історичні деталі ринку не буде.

Однак військова адміністрація міста, у відповідь на резонанс, викликаний цим ремонтом, зупинила роботи всередині ринку. Очільник КМВА Сергій Попко видав доручення про зупинку робіт, поки не з'ясується, що це саме за роботи, а також за чиїм погодженням і під чиїм контролем їх проводили.

Читай також: "На Подолі відновили зруйновану комунальниками модерністську альтанку: фото"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації