Міст-хвилю на Оболоні добудують за кошти від Тайваню

Міст-хвилю на Оболоні добудують за кошти від Тайваню Проєкт: компанія "Метінвест"

Уряд Тайваню виділив 2,5 млн доларів на будівництво пішохідного моста-хвилі на Оболоні. Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства іноземних справ Тайваню. 

Тайвань і Україна поділяють універсальні цінності свободи, демократії та прав людини. Оскільки обидві країни стоять на передовій авторитарної експансіоністської загрози, Тайвань розуміє скрутне становище українського народу. Відтоді, як почалася російсько-українська війна, Тайвань разом із західними демократіями рішуче підтримує Україну та продовжує надавати гуманітарну допомогу, щоб допомогти їй протистояти лиху, — зазначається у заяві міністерства. 

Окрім цього, до проєкту долучилася і Франція. Вона внесла 1 млн доларів у проєкт будівництва мосту. 

Нагадаємо, пішохідний міст у формі хвилі будують уже третій рік. На будмайданчику встигли звести декілька опор майбутньої конструкції.

Зазначимо, що унікальним цей міст буде не лише завдяки своєму чудернацькому зовнішньому вигляду. Він цінний ще й тим, що майже 300 тонн металу для його будівництва було виготовлено на комбінаті "Азовсталь" напередодні повномасштабного російського вторгнення. Про це повідомляє пресслужба компанії "Метінвест".

Міст-хвилю на Оболоні добудують за кошти від Тайваню
Проєкт: компанія "Метінвест"

Новий міст має з'єднати парк "Наталка" з Оболонським островом на Дніпрі. У нічний час на ньому вмикатиметься підсвітка, сталева хвиля постійно змінюватиме кольори. Крім того, переправа буде музичною. На ній встановлять датчики руху, і буде вмикатися музика. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації