Місто велосипедів, пішохідних доріжок і екологічного простору: американські студенти розробили проєкт повоєнної відбудови Бучі

Місто велосипедів, пішохідних доріжок і екологічного простору: американські студенти розробили проєкт повоєнної відбудови Бучі Фото: "ТиКиїв"

Американські студенти в межах програми Держдепартаменту США Diplomacy Lab розробили проєкт повоєнної відбудови Бучі Green Network Bucha. У майбутньому вони бачать це місто повністю відбудованим та з новими локаціями. Про це повідомляє видання "Голос Америки".

Студенти Пенсильванського університету власноруч позначали на карті місця найбільших ушкоджень, завданих Бучі російськими військами на початку 2022 року. На основі цієї карти і був створений проєкт відбудови.

Американські студенти бачать відбудовану Бучу як місто велосипедів, прогулянкових пішохідних доріжок і безпечного екологічного простору. Саме це місто молоді урбаністи обрали через те, що воно стало важливим символом стійкості і життєздатності далеко за межами України.

Green Network Bucha — це мережа велосипедних і пішохідних доріжок, яка поєднує між собою культурні та природні міські активи Бучі. В основні нашого плану лежать ідеї, спрямовані на те, аби мешканці не тільки отримали більш комфортне і безпечне урбаністичне середовище, але й мали можливість практикувати колективну пам'ять, спілкуватися і гуртуватися довкола місць пам'яті. Ми сподіваємося, що це дасть місту шанс на зцілення та неймовірно багатообіцяюче майбутнє, — зазначила одна з розробниць проєкту, студентка Пенсильванського університету Лора Френсіс.

Проєкт з повоєнної відбудови Бучі вже презентували представникам Держдепу і українського посольства у Вашингтоні. Надзвичайна і повноважна посолка України в США Оксана Маркарова пообіцяла передати цей проєкт меру Бучі та американцям, котрі допомагають в її відбудові, зокрема Фундації Говарда Баффета.

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столиці висадили "Сад Надії", щоб привернути увагу до людей, які перебувають у полоні ХАМАСу. Детальніше про це читай у нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації