Відбувся міжнародний форум волонтерів "Взаємодія без кордонів"

Відбувся міжнародний форум волонтерів "Взаємодія без кордонів" Фото: forumvolunteer

У Києві відбувся Міжнародний форум волонтерів "Взаємодія без кордонів".

З початку важкого року повномасштабної агресії з боку РФ волонтери та благодійники зробили багато корисних справ, однак на їхньому шляху існує чимало перешкод. Наразі вони виснажені та близькі до емоційного вигоряння.

Форум волонтерів
Фото: forumvolunteer

Проблеми, з якими найчастіше стикаються волонтери, – це недовіра, корупція, складнощі взаємодії з державними установами, нестача ресурсів, неефективний розподіл гуманітарних вантажів, тиск з боку перевірчих органів, відсутність можливості виїзду волонтерів за кордон, складнощі співпраці з міжнародними благодійними організаціями, недостатня грантова та юридична підтримка.

Під час форуму учасники розробили звернення до Кабінету Міністрів, Верховної Ради та Апарату Президента з ініціативами внесення змін до законодавства щодо волонтерської та благодійної діяльності. А саме:

  • введення мораторію на перевірки NGO з боку силових структур та перевірчих органів до закінчення воєнного стану;
  • створення посади омбудсмена з питань благодійної та волонтерської діяльності.
Форум волонтерів
Фото: forumvolunteer

Пакет заходів, спрямованих на подолання перешкод, що постали перед волонтерами та активістами, розробила ініціативна група, яку сформували "Міжнародна асоціація волонтерів, переселенців та біженців України" разом з "Українським центром міжнародного партнерства" за підтримки Благодійного фонду "Гард" Олександра Штанька. 

Форум відвідало чимало представників влади та державних органів, лідерів закордонних благодійних осередків, представників міжнародних організацій, а також медійники.

Форум волонтерів
Фото: forumvolunteer

Під час форуму спільними зусиллями учасників було організовано декілька поставок гуманітарних вантажів та укладені домовленості про регулярну підтримку регіональних проєктів.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації