Музей Голодомору має бути добудований — ексміністр культури Олександр Ткаченко

Музей Голодомору має бути добудований — ексміністр культури Олександр Ткаченко Фото: фейсбук Олександра Ткаченка

Останнім часом навколо музею Голодомору точаться багато суперечок. На хейт нарвалися й очільниця музею Леся Гасиджак, і ексміністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.  

І якщо директорку музею захейтили через зовнішність, то ексміністра — за виділення достатньо великої суми коштів з держбюджету на завершення будівництва музею. Верховна Рада України планувала виділити на це 573,9 млн грн. Після оприлюднення цієї інформації у Мережі розгорілися серйозні дискусії. Багато людей писали, що добудова музею зараз не на часі, а ці кошти краще виділити на придбання дронів для військових. 

Виділення коштів на будівництво музею Голодомору так і не сталося. Президент України Володимир Зеленський наклав вето на цей законопроєкт. 

Однак Олександр Ткаченко вважає, що музей Голодомору має бути добудований. Це важливо зробити вже цього року, до 90 річниці Голодомору. І виділяти на це кошти з держбюджету просто необхідно. 

Той факт, що музей Голодомору, меморіал Голодомору, до речі, єдиний у світі, має бути збудований на 90-ту річницю — для мене очевидний факт. Не можна ставити на одну полицю історію з приводу дронів і музею. І дрони потрібні, і музеї потрібні, і кіно знімати потрібно. І завершити будівництво — це виклик, який у будь-якому разі стоїть перед суспільством, — зазначив Олександр Ткаченко в інтерв'ю ВВС News Україна

Олександр Ткаченко вважає, що музей Голодомору має бути добудований
Скриншот із відеоінтерв'ю

Ексміністр також підкреслив, що роботи необхідно завершити, аби не втратити те, що вже встигли зробити. 

У музеї, незважаючи на те, що коштів не було, продовжувалися роботи. І зараз технологічно їх важливо завершити, щоб був добудований дах, щоб можна було зробити просушку, щоб були мережі. Щоб не зруйнувалося те, що вже збудовано, і це точно негайно потрібно зробити, — заявив ексміністр культури.

Нагадаємо, що Олександра Ткаченка звільнили з посади міністра рішенням Верховної Ради від 27 липня. Питання звільнення ініціював Президент України Володимир Зеленський після низки скандалів, пов'язаних з рішеннями Олександра Ткаченка.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації