Музей Голодомору у Києві добудують коштом Канади: комітет ВР підтримав законопроєкт

Музей Голодомору у Києві добудують коштом Канади: комітет ВР підтримав законопроєкт Візуалізація Музею Голодомору

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав законопроєкт, який дозволить добудувати Музей Голодомору на Печерських схилах коштом уряду Канади. Про це повідомила заступниця голови комітету Євгенія Кравчук.

Законопроєкт №10361 вносить зміни до закону "Про музеї та музейну справу" щодо діяльності Національного музею Голодомору-геноциду. Його створили спільно з канадськими партнерами та з урахуванням канадського досвіду, зокрема — щодо створення Музею прав людини у Квебеку.

Ці зміни створять законодавчі умови для здійснення контролю за діяльністю музею в умовах війни. Також вони є передумовою для виділення урядом Канади 15 млн канадських доларів (близько 420 млн грн) на добудову музею. А також — додаткових коштів від канадських меценатів та діаспори на облаштування експозиції.

Окрім цього, завдяки ухваленню законопроєкту в музеї з'являться наглядова та експертна ради. До їхнього складу увійдуть представники фахових та наукових груп, міжнародних організацій українців та нащадки жертв Голодомору.

Комітет рекомендував Верховній Раді ухвалити законопроєкт №10361 за основу зі скороченням строку подання поправок і пропозицій наполовину.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада планувала виділити на завершення будівництва Музею Голодомору 573,9 млн грн. 

Після оприлюднення цієї інформації у мережі розгорілися серйозні дискусії щодо доцільності добудови музею під час війни. В результаті президент Володимир Зеленський наклав вето на цей законопроєкт. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації