Музей Голодомору збирає речі киян 1930-х років: навіщо?

Музей Голодомору збирає речі киян 1930-х років: навіщо? Фото: facebook.com/HolodomorMuseum

Музей Голодомору оголосив про збір особистих речей киян початку 1930-х років. Вони стануть експонатами нової виставки про Голодомор у Києві.  

Жителів столиці просять приносити предмети своїх предків, життя яких було пов'язане з містом чи його околицями у 1930-ті роки.

Ваша родинна історія може стати частиною виставки! — кажуть в музеї.

Для виставки збирають особисті речі, документи або фотографії. Наприклад, це може бути трудова книжка робітника заводу "Ленінська кузня", квиток на потяг до Києва, записник студента Інституту народної освіти, сережки, партійний квиток члена КП(б)У, світлина зі стадіону Балицького, миска, куплена на Євбазі, чи самвидав, який читали у Біличах, на Мишоловці й на Воровського.

Після виставки експонати повернуть їхнім власникам. Також, за бажанням, їх можна буде передати у фонди музею.

Щоб розповісти сімейну історію, надіслати фото чи поставити запитання, слід писати на пошту Музею Голодомору [email protected] із темою листа "Київ".

Нагадаємо, студія дизайну та архітектури MAKHNO оновить простір українських сувенірів та вишитого одягу "Народний Дім Україна на Ярославовому Валу. Команда проєкту вже презентувала бачення оновленого "Народного Дому" у новітньому українському стилі.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації