На Андріївському узвозі зупинили розбір історичного будинку

На Андріївському узвозі зупинили розбір історичного будинку Фото: фейсбук Дмитра Перова

Учора, 1 вересня, на Андріївському узвозі Києва почали розбирати старовинний будинок Всеволода Тарнавського. Аби зупинити незаконні роботи, заступник голови Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Дмитро Перов разом з інспекторами Департаменту територіального контролю міста Києва склали відповідні звернення до Нацполіції. 

На Андріївському узвозі зупинили розбір будинку Тарнавського
Фото: фейсбук Дмитра Перова

На кричуще порушення відреагували і в Департаменті охорони культурної спадщини КМДА. Керівництво департаменту видало припис щодо зупинення незаконних робіт на Андріївському узвозі, 26. Про це повідомив Дмитро Перов. 

Дякую Департаменту охорони культурної спадщини КМДА за швидку реакцію та ефективну роботу. Нагадаю, що Андріївський узвіз є вулицею-пам'яткою містобудування національного значення. Кожна садиба (будинок + історично сформована ділянка) вулиці охороняється Законом. Зокрема і садиба № 26, — пише заступник голови Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Дмитро Перов.

Фото: фейсбук Дмитра Перова

Зазначимо, що це вже друга спроба розібрати будинок Тарнавського. Першу вдалося зупинити у вересні 2022 року.

Раніше "ТиКиїв" писав, що у селищі Макарів планують відродити парк із пам'яткою Київської Русі. Подробиці читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації