На фронті загинув поет Максим "Далі" Кривцов

На фронті загинув поет Максим  "Далі" Кривцов Фото: Facebook Максима Кривцова

На фронті загинув український поет та військовослужбовець Максим Кривцов з позивним "Далі". Про це повідомила його мати Надія Кривцова.

Фіалками мій найдорожчий син проросте… о Боже, — написала вона в останньому дописі на сторінці сина.

Також загибель підтвердили письменник Любко Дереш з посиланням на його друзів, волонтерка й військова Леся Литвинова та кінематографічне об'єднання Babylon'13. 

Максим Кривцов був надзвичайно світлою людиною. Він був поетом. Не воїном. Але він загинув. Загинув як чоловік. Як воїн. Разом з ним загинув цілий Всесвіт. Тексти і вірші. Нові сенси. Не написані строчки. Не прожиті хвилини. Не пережиті почуття, — написала Литвинова.

Максим Кривцов був учасником Революції Гідності, а на початку російського вторгнення у 2014 році став до лав Збройних сил України. Спочатку він був добровольцем у "Правому секторі", а згодом приєднався до батальйону "Вовки Да Вінчі".

Після демобілізації працював у Центрі реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС і Veteran Hub. А після повномасштабного вторгнення росії у 2022 році повернувся на фронт.

У жовтні 2023 року вийшла поетична збірка Кравцова "Вірші з бійниці". Український ПЕН включив її до свого рейтингу найкращих книг 2023 року.

Пісні на вірші поета ("Панівна висота", "Він в ЗСУ, вона в ТРО") виконує гурт Yurcash. А їхній трек "Жовтий скотч", автором віршів до якого також був Кривцов, став саундтреком до фільму 2020 року "Наші котики". Об'єднання Babylon'13 зняло декілька робіт на його твори.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що на фронті загинув український актор Богдан Колесник. Він був відомий глядачам за ролями у серіалах "СуперКопи", "Опер за викликом", "Топтун", "Маестро" та "Виходьте без дзвінка".

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації