На кількох локаціях у Києві відкрилася виставка "До своєї природи": де шукати

На кількох локаціях у Києві відкрилася виставка "До своєї природи": де шукати Фото надане організаторами виставки

На кількох локаціях у центрі Києва відкрився виставковий проєкт "До своєї природи" про цінність національного природного та культурного спадку. Його організував Музей Івана Гончара спільно з WWF-Україна.

Виставку можна побачити просто неба на Софійській площі (до 28 серпня), на Хрещатику біля будівлі КМДА (до 15 вересня) й у вестибюлі станції метро "Золоті ворота" до 18 серпня. 

Експозиція складається зі світлин творів українського народного мистецтва початку XIX — другої половини XX сторіч із колекції Музею Гончара. Також на ній представлені сучасні ілюстрації художниці Анастасії Старко, які осмислюють теми історичного взаємозв'язку українців з природою через культуру. Візуальний ряд доповнює історія на основі наукових фактів та уривки зі старих фольклорних текстів. 

У Києві відкрилась виставка До своєї природи
Фото надане організаторами виставки

Організатори виставки кажуть, що цей проєкт є подорожжю до пізнання природи через українську культуру, а також культури — через природу.

Виставкою ми прагнемо надихнути глядача до діалогу про українську природу та її місце в ідентичності, нагадати про важливість збереження природного біорізноманіття, особливо під час війни та наголосити на ціні втрат української спадщини, — коментує кураторка проєкту Юлія Новосельцева.

У Києві відкрилась виставка До своєї природи
Фото надане організаторами виставки

За даними Міндовкілля, від початку повномасштабної війни були уражені 30% усіх природоохоронних територій в Україні. Експерти кажуть, що для відновлення цих зон до довоєнного стану вже зараз потрібно 60–80 років.

Водночас за даними Мінкульту, станом на кінець березня 2024 року внаслідок російської агресії постраждала понад тисяча пам'яток культурної спадщини.

Нагадаємо, у Національному музеї історії України триває виставка "Від моря до моря. Merest mereni". На ній демонструють майже 300 археологічних скарбів, врятованих естонськими правоохоронцями.

Читай також: "Куди піти з дитиною в Києві до кінця літа: екскурсії, музеї, парки, магічні шоу"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації