На Київщині будують містечко для ветеранів і їхніх родин: житло зводять у хвойному лісі біля озера

На Київщині будують містечко для ветеранів і їхніх родин: житло зводять у хвойному лісі біля озера Фото: фейсбук Руслана Кравченка

На Київщині благодійники будують інклюзивний житловий комплекс для ветеранів з інвалідністю. Заселити перших мешканців планують наприкінці травня-початку червня. Про це повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

У хвойному лісі на Київщині будують містечко для ветеранів - фото
Фото: фейсбук Руслана Кравченка

Комплекс розташовуватиметься у мальовничому місці — хвойному лісі на березі озера. Тут мешкатимуть військові та їхні родини, які втратили житло внаслідок бойових дій, або ж їхні оселі залишилися на тимчасово окупованих територіях.

Площа кожного будинку складатиме 80 кв. метрів. В оселях зроблять ремонт, встановлять меблі, облаштують кухню, ванну та санвузол. Також у кожному будинку буде тераса для відпочинку і земельна ділянка в 4-5 соток.

У хвойному лісі на Київщині будують містечко для ветеранів - фото
Фото: фейсбук Руслана Кравченка

Для реабілітації військових поруч відкриють амбулаторію. Буде і велика зона відпочинку зі сквером, спортивними та дитячими майданчиками, місцями для барбекю. На території містечка також облаштують велике протирадіаційне укриття на понад 100 людей.

0 / 0

Дітей військових до найближчих шкіл і садочків відвозитиме автобус. Його також придбають благодійники.

Раніше "ТиКиїв" писав, що в Ірпені відкриють великий хаб для ветеранів. Які послуги там надаватимуть — читай у нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації