На Київщині посеред озера насипали дорогу

На Київщині посеред озера насипали дорогу Фото: фейсбук Людмили Першин

У селищі Калинівка Фастівського району посеред озера насипали дорогу. Вона розділила водойму навпіл. Про це повідомила активістка Ірпеня Людмила Першин.

Насипати дорогу посеред озера — ініціатива місцевої влади. За словами керівництва селища, ця дорога необхідна для того, щоб скоротити місцевим жителям дорогу до укриття. 

Задача пішоходного проходу — скоротити маршрут руху до укриття для жителів містечка, в т.ч. і для дітей — до навчального закладу. Таке рішення дозволяє за 2 хвилини пішого ходу потрапити в укриття, замість 10-15 хвилин, як було до цього. Вказані роботи ми здійснюємо на вимогу жителів даного мікрорайону, — зазначають у Калинівській селищній раді.

Та на цьому місцева влада зупинятися не планує. На новому шляху хочуть облаштувати ще й пішохідно-велосипедну доріжку. Чи продумане таке рішення з екологічної точки зору, влада селища не повідомляє.

Раніше "ТиКиїв" писав, що Київський еколого-культурний центр почав судитися із забудовниками та Київрадою за захист Галерного острова. У суді вимагають скасувати рішення Київради 2007 і 2008 років, якими колишній мер Києва Леонід Черновецький передав Галерний острів під забудову.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації