На Київщині рятують червонокнижних зубрів за допомогою кохання

На Київщині рятують червонокнижних зубрів за допомогою кохання Фото: Оксана Ващук/Wikimedia Commons

У Національному природному парку "Залісся" на Київщині зоозахисники рятують стадо червонокнижних зубрів, в якому не лишилося жодного дорослого самця. 

Фандрейзингову кампанію під назвою "300 км шляху до кохання та порятунку зубрів" запустила організація WWF-Україна. Її мета — залучити українців до порятунку популяції найбільшої наземної тварини Європи.

Зоозахисники розповідають, що стадо зубрів, яке оселилося у "Заліссі", у березні 2022 року понад місяць перебувало під російською окупацією, а територію національного парку обстрілювали з артилерії та мінометів. В результаті у стаді не залишилося жодного дорослого самця, через що зубри не можуть розмножуватись.

Якщо найближчим часом не заселити туди хоча б одного бика, то ця субпопуляція приречена на вимирання, — кажуть у WWF-Україна.

В межах акції зоозахисники хочуть зібрати 400 000 грн для вилову та транспортування самця зубра з Вінниччини. Один чи два самці можуть врятувати стадо у "Заліссі", але для цього їм потрібно подолати близько 300 км. Кожен благодійний внесок зменшує відстань між "закоханими" зубрами та допомагає врятувати популяцію.

Дізнатись більше про кампанію, історію зубрів в Україні, а також долучитися до порятунку тварин можна за посилання.

Раніше "ТиКиїв" писав про те, як зараз почувається левиця Юна, яка отримала контузію під час обстрілу Києва 2 січня після того, як неподалік від її вольєра впали уламки ракети.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації