На Київщині вода перелилась через дамбу, а у столиці підтопило парк

На Київщині вода перелилась через дамбу, а у столиці підтопило парк Фото: t.me/policekyivregion

Через весняне водопілля й підвищення рівня води у Дніпрі та інших річках у Києві та області підтоплює території, наближені до води.

Так, у столиці підтопило прибережну частину парку "Наталка" в Оболонському районі, повідомляє КИЇВ24. На опублікованих фото можна побачити, що під воду пішли деякі доріжки у парку, що розташовані у низині. 

У Києві підтопило парк Наталка
Фото: t.me/kyivtv

Водночас зазначається, що аварійних підтоплень у місті не зафіксовано. А промислові об'єкти та житлові масиви — у безпеці.

У Києві підтопило парк Наталка
Фото: t.me/kyivtv

Крім того, у Золочівській громаді Бориспільського району вода перелилась через дамбу в районі шлюзів. Про це повідомив голова громади Олександр Лазаренко.

На Київщині стався перелив води через дамбу
Фото: t.me/policekyivregion

За його словами, переливання води на дамбі сталося біля третього та четвертого шлюзів в межах громади. Вирішується питання щодо доцільності відкриття шлюзів. Лазаренко додав, що рівень води у Дніпрі протягом дня має понизитись. 

За даними Укргідрометцентру, затоплення заплав і понижених прирічкових територій триватиме до 25 квітня у Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області. У зв'язку з цим оголосили перший (жовтий) рівень небезпеки. 

Гідрологи також припускають можливість початкового затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у низці прирічкових населених пунктів, — кажуть у КМДА

Там додали, що рятувальні служби столиці перебувають на постійному зв'язку з гідрометцентром, що постійно аналізує розвиток гідрометеорологічної ситуації на Дніпрі. А у разі надзвичайних ситуацій киянам радять телефонувати до "Київської служби порятунку" за номером (044) 430-37-13.

Нагадаємо, на Співочому полі у Києві відкривається велика виставка весняних квітів. Цього року гості зможуть помилуватися не тільки тюльпанами, а також віолами, нарцисами, крокусами, ірисами та іншими багаторічними квітами.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації