На Київщині відкрили першу в Україні фабрику-кухню для шкільного харчування

На Київщині відкрили першу в Україні фабрику-кухню для шкільного харчування Фото: Київська ОВА

У Бучі відкрили першу в Україні фабрику-кухню. Її побудували в межах реформи шкільного харчування. Про це повідомили на сайті Київської ОВА.

У Бучі відкрили першу в Україні фабрику-кухню - фото
Фото: Київська ОВА

На цій кухні-фабриці готуватимуть їжу для шкіл і дитячих садків Бучанської громади. Гарячі страви почнуть доставляти в їдальні вже з січня. Трохи згодом гарячим харчуванням охоплять навчальні заклади ще двох громад — Немішаївської та Бородянської.

У Бучі відкрили першу в Україні фабрику-кухню - фото
Фото: Київська ОВА

Щодня на фабриці-кухні готуватимуть до 10 тис. порцій страв. Готову їжу охолоджуватимуть, а потім доставлятимуть до шкіл і садків автівками у спеціальних боксах. Розігріватимуть страви безпосередньо в закладах, куди їх доставили.

0 / 0

Зазначимо, що на сьогодні Київська область є лідером у реформі шкільного харчування серед регіонів України. Будівництво фабрики-кухні дозволить охопити ще більшу кількість дітей гарячим харчуванням. Реалізація цього проєкту також сприятиме економічному розвитку області та створенню нових робочих місць.

У Бучі відкрили першу в Україні фабрику-кухню - фото
Фото: Київська ОВА

Модель фабрики-кухні є однією з трьох розроблених і затверджених у межах реформи шкільного харчування у 2020-2022 роках. Її особливість полягає не лише в масштабах, а й у забезпеченні дотримання високих стандартів якості, що гарантує надійність і безпеку харчування.

У Бучі відкрили першу в Україні фабрику-кухню - фото
Фото: Київська ОВА

Другу фабрику-кухню збудують у Лозовій на Харківщині.

Раніше "ТиКиїв" писав, що в одній з гімназій Київщини облаштували сучасне укриття для дітей. Кошти на нього отримали з продажу поштової марки. Детальніше про це дізнавайся в нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації