На Київщині відновили зруйнований окупантами притулок для тварин

На Київщині відновили зруйнований окупантами притулок для тварин Фото: gettyimages

На Київщині відбудували зруйноване російськими обстрілами стаціонарне приміщення притулку для тварин Best Friends, який постраждав внаслідок чисельних обстрілів рф, після початку повномасштабної війни.

Притулок знаходиться в селі Фасова Макарівського району Київської області. Минулого року він двічі постраждав від авіанальотів та обстрілів "Градами". Внаслідок обстрілів майже повністю зруйнувалася основна будівля, також сильних ушкоджень зазнали вольєри, тому притулок замість понад 1300 тварин міг розмістити лише близько 800. 

Притулок для тварин
Фото: притолок Best Friends

Відбудувати стаціонарне приміщення притулку Best Friends вдалося завдяки Suziria Group та  UAnimals. Вони запустили благодійний проєкт Tails Changes, в рамках якого група компаній надала близько 2 мільйонів гривень. 

Ми вдячні, що разом з партнерами, такими як Suziria Group, можемо спільно працювати з проблемою безпритульних тварин та допомагати притулкам. Одним з важливих кроків було зробити функціонування Best Friends більш ефективним, аби він міг врятувати та забезпечити більше хвостатих, – коментує засновник UAnimals Олександр Тодорчук.

Реконструкція тривала майже чотири місяці. За цей час вдалося збільшити кількість місць для розміщення тварин та побудувати на території притулку ветеринарний комплекс. Останній оснащений операційною, інфекційним, терапевтичним та реабілітаційним відділенням, а також кабінетом лікаря, що функціонуватиме на постійній основі. Завдяки комплексу притулок може майже повністю забезпечити лікування тваринам та зменшити щомісячні витрати на 120 000 грн. 

Притулок для тварин
Фото: притолок Best Friends

Оздобленням стаціонарного приміщення притулку займалась творча група Кайлас-В, яка з 2002 року створила понад 70 муралів в Україні та за її межами. Серед них — Свята Джавеліна, Грушевський та Крути у Києві.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації