На Київщині буде відроджено парк із пам’яткою Київської Русі

На Київщині буде відроджено парк із пам’яткою Київської Русі Фото надано командою проєкту "Наше місце"

Група дорожньо-будівельних компаній RDS розпочинає урбаністичний соціальний проєкт "Наше місце". Він спрямований на відновлення занедбаних або ушкоджених громадських просторів у малих містах і громадах, що постраждали від війни.

Стартує проєкт із Макарівської громади. Саме ця громада чи не найбільше постраждала від бойових дій на Київщині в лютому-березні 2022 року. Окупанти знищили та пошкодили близько половини будівель громади, серед них — приватні та багатоквартирні будинки, інфраструктурні об'єкти, заклади культури та освіти. Хоч наразі тривають роботи з відновлення житлового фонду, громаді все ще бракує місць для якісного дозвілля. 

У межах проєкту "Наше місце" в Макарові планують відновити Панський парк. Це місце має значний культурний та соціальний потенціал, адже тут розташовується Городище — найкраще збережена археологічна пам'ятка Київської Русі. Також парк виходить на річку Здвиж. 

На Київщині відродять парк із пам’яткою Київської Русі
Фото надано командою проєкту "Наше місце"

Команда проєкту "Наше місце" вирішила повернути життя до Городища та облаштувати набережну Панського парку. Відновлена локація має забезпечити зручне та різноманітне дозвілля на набережній для людей різного віку, відродити культурне життя на Городищі та органічно пов'язати ці два місця.  

На Київщині відродять парк із пам’яткою Київської Русі
Фото надано командою проєкту "Наше місце"

Щоб забезпечити залучення громади, 22 та 25 липня команда проєкту "Наше місто" проведе презентацію, толоку та фасилітаційний воркшоп за участю архітекторів та експертів. Ці сесії дадуть мешканцям змогу поділитися своїми думками та проблемами. Беручи за основу думки громади, архітектори створять дизайн майбутньої локації.  

На Київщині відродять парк із пам’яткою Київської Русі
Афіша

Будівництво в Панському парку розпочнеться після досягнення повної згоди громади. Про це повідомляє пресслужба Групи дорожньо-будівельних компаній RDS. 

На Київщині відродять парк із пам’яткою Київської Русі
Фото надано командою проєкту "Наше місце"

Раніше "ТиКиїв" писав, що у передмісті столиці з'явиться інноваційне містечко на 32 тис. мешканців. Аналогів йому в Україні немає, а в Східній Європі такі проєкти не створювали щонайменше останні 40 років. Детальніше про містечко читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації