На Київщині встановлюють 33 когенераційні установки, щоб було тепло та світло під час відключень

На Київщині встановлюють 33 когенераційні установки, щоб було тепло та світло під час відключень Фото: facebook.com/RuslanKravchenkoKyiv

У громадах Київської області незабаром встановлять 33 когенераційні установки, які вироблятимуть електроенергію та тепло під час відключень світла. Про це повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Загальна потужність цих установок становить майже 80 МВт. Їх розмістять у Бучанському, Броварському, Вишгородському, Фастівському, Обухівському та Білоцерківському районах Київщини.

Додатково опрацьовуються ще 16 локацій щодо встановлення когенераційних установок, та згодом будуть підписані меморандуми, — додав Кравченко.

Фото: facebook.com/RuslanKravchenkoKyiv

Він зазначив, що деякі громади самостійно залучають інвесторів та міжнародних партнерів для встановлення таких установок.

Крім того, в області планують також розмістять вісім компактних газових теплоелектростанцій на колесах. Вони забезпечуватимуть енергією навчальні заклади, лікарні та об'єкти соціального захисту. До початку опалювального сезону їх отримають сім громад Київщини. Також встановлюють сонячні електростанції.

Загалом підготовку Київщини до опалювального сезону вже виконали на 80%. До зими комплексно готують житлові будинки, школи, дитсадки, лікарні та поліклініки. Завершують готувати котельні, замінюють теплові мережі, роблять запаси вугілля та біопалива. А також ремонтують водопроводи, каналізаційні мережі, водопровідні насосні станції, очисні споруди тощо.

Нагадаємо, в Ірпені презентували пілотний проєкт "Київщина. Місця пам'яті", присвячений локаціям, де російські окупанти скоювали воєнні злочини навесні 2022 року. Там встановили інформаційну стелу та стенд із QR-кодом, що веде на сайт проєкту з доповненою реальністю.

Читай також: "Забруднена вода з Десни скоро дістанеться Києва: чи вплине це на якісь питної води в місті"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації