На Київщині запустили мапу відновлення: там можна відстежувати, на що витрачають гроші

На Київщині запустили мапу відновлення: там можна відстежувати, на що витрачають гроші Фото: facebook.com/RuslanKravchenkoKyiv

У Київській області презентували інтерактивну мапу, на якій можна відстежувати видатки на відновлення Київщини. Про це повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

Він розповів, що реалізація цього проєкту здавалася завданням із "зірочкою". Але команда КОВА та Центр дослідження фіскальної політики FiscalCenter хотіли показати, що всі процеси відновлення можуть бути прозорими та публічними. Тож Київщина першою серед регіонів запустила "дашборд" відновлення.

Це — інтерактивна мапа, яка дозволяє відстежувати видатки на відновлення Київщини. Тут є вся інформація про фінансування відбудови пошкоджених об'єктів на рівні району, територіальної громади, населеного пункту, — каже Кравченко.

Мапу можна знайти за посиланням. На ній зібрали інформації про загальну кількість об'єктів, фактичні суми, перелік компаній, які отримують найбільше коштів за відбудову, та хто найбільше замовляє відбудову.

Мапа відновлення Київщини
Мапа відновлення Київщини. Скриншот

Крім того, щодо кожного об'єкта є інформація про адресу, розпорядника та отримувача коштів, бюджетну програму, за якою здійснюється фінансування, суму коштів на відбудову тощо.

Поки що на мапі є дані тільки про відновлення коштом держбюджету станом до 31 серпня 2023 року. Масштабне оновлення даних очікується 1 січня 2024-го. Також сюди додаватимуть інформацію про об'єкти, які відновлюють за гроші з інших джерел.

Загалом, за словами Кравченка, у Київській області вже відновили повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності понад 15 тисяч об'єктів.

Нагадаємо, в Ірпені відремонтують ще дві багатоповерхівки, що потрапили під російські обстріли. Чиновники розповіли, які роботи там проведуть.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації