На Київщині з'явився "Хатіко", який шукає господаря на автобусній зупинці

На Київщині з'явився "Хатіко", який шукає господаря на автобусній зупинці Колаж: громадська організація URSA

У місті Переяслав Київської області з'явився "Хатіко". Історію пса, який чекає свого господаря на автобусній зупинці, розповіли у громадській організації URSA.

Ця історія почалася влітку 2023 року. Під час будівництва на березі Дніпра до одного з об'єктів приблукав пес. Його шия була обмотана проволокою, а рани вже гноїлися. Робітники звільнили песика, купили медикаменти, вилікували його рани та почали підгодовувати. Так малюк провів зі своїми рятівниками літо, а восени, по закінченню робіт, бригада поїхала з міста, а пес залишився.

На Київщині з'явився Хатіко, який шукає господаря на автобусній зупинці
Фото: громадська організація URSA

Тепер кілька місяців поспіль собака приходить на зупинку о 7-й ранку та біжить за автобусом №35, що курсує з одного кінця міста на інший. На кожній зупинці песик вдивляється в пасажирів, гавкає та біжить до наступної зупинки. І так щодня, з ранку до вечора, він пробігає близько 70 кілометрів, майже не зупиняючись. Мешканці Переяслава вже прозвали собаку Хатіко.

На Київщині з'явився Хатіко, який шукає господаря на автобусній зупинці
Колаж: громадська організація URSA

Навколо цієї історії є багато версій. Одна з них, — що саме цим автобусом поїхали чоловіки, які його прихистили, та через постійні переїзди не мали можливості взяти песика із собою. Але правду знає тільки цей відданий хвостатий друг.

Якось місцевій волонтерці Тетяні Чеботарь з ГО "У добрі руки" вдалося зловити Хатіко, щоб забрати до притулку, але той почав гавкати та скавчати, а потім вирвався і побіг на те ж саме місце. Тоді стало зрозуміло: враховуючи його травму та прив'язку до місця, подібна різка зміна може тільки нашкодити.

На Київщині з'явився Хатіко, який шукає господаря на автобусній зупинці
Фото: громадська організація URSA

Щодня Хатіко продовжує приходити на зупинку, п'є воду з калюжі, дозволяє себе погладити вже знайомим перехожим, обережно бере у них із рук їжу і знову біжить за автобусом.

Щоб допомогти тварині, зооволонтери шукають їй нову родину. Тим, хто захоче взяти Хатіко до себе, обіцяють допомогу зоопсихологині, яка допоможе адаптуватися собаці.

У такому режимі він довго не витримає. До того ж траса — найнебезпечніше місце для тварин. Тому ми шукаємо для Хатіко родину. Зоопсихологиня URSA вже консультує місцевих волонтерів щодо взаємодії з песиком та його підготовки до адопції, а також готова надавати подальшу підтримку майбутній родині малюка. Віримо, що Хатіко зможе переключити свою увагу на Людину, до якої захоче піти, та стане їй найвірнішим другом. І ця історія матиме щасливе продовження… – пишуть зооволонтери.

На Київщині з'явився Хатіко, який шукає господаря на автобусній зупинці
Фото: громадська організація URSA

Раніше "ТиКиїв" писав, що в Україні створили Центр порятунку хом'яків. Як він працює — читай у нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації