На Київщині зводять житло для людей, які втратили домівки – будівництво відвідав Володимир Зеленський

На Київщині зводять житло для людей, які втратили домівки – будівництво відвідав Володимир Зеленський Фото: Офіс Президента України

У селі Тарасівка Київської області будують "Містечко Хансена". Це великий житловий комплекс для людей, які втратили свої домівки внаслідок війни. Будівництво ініціював американський бізнесмен і меценат, засновник та виконавчий директор Wasatch Group Делл Лой Хансен.

На об'єкті вже кипить робота. Щоб ознайомитися з перебігом будівництва, сьогодні на об'єкт завітав Володимир Зеленський. Про це повідомляє Офіс Президента України.

Володимир Зеленський відвідав будівництво житла для переселенців
Фото: Офіс Президента України

Делл Лой Хансен детально розповів Володимиру Зеленському про реалізацію проєкту та про подальші плани розбудови Тарасівки. Він зазначив, що містечко займатиме площу в 9 гектарів. Його намагаються будувати швидко, але якісно.

На Київщині будують нове житло для людей, які втратили домівки
Фото: Офіс Президента України

На сьогодні вже готові декілька квартир та один будинок. У готових квартирах є все необхідне для комфортного проживання: меблі, сучасна техніка, текстиль та подарункові пакунки з наборами посуду. Помешкання типові, мають від 2 до 5 кімнат і можуть вмістити великі родини з 5-6 людей. Також тут планують облаштувати житло для дитячих будинків сімейного типу.

0 / 0

На території містечка також збудують школу на 600 учнів, дитячий садок на 70 вихованців, бібліотеку, публічні простори та кухню.

На Київщині будують нове житло для людей, які втратили домівки
Фото: Офіс Президента України

Житло в містечку надаватиметься на безоплатній основі переселенцям, які втратили свої домівки внаслідок війни, членам родин загиблих захисників, інвалідам війни та постраждалим.

Проєкт реалізовуватиметься в чотири черги. На першому етапі у 80 квартир містечка заселиться 350 людей. Загалом проєкт передбачає надання житла для 450 родин.

0 / 0

Раніше "ТиКиїв" писав, що в Ірпені може з'явитися соціальна крамниця для нужденних. У місті вже розпочали пошук локації для її облаштування.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації