На Київщину евакуювалася козина ферма з Херсонської області

На Київщину евакуювалася козина ферма з Херсонської області Фото: фейсбук-сторінка екоферми "Лиманська коза"

На Київщину евакуювалася екоферма "Лиманська коза" із села Станіслав, що в Херсонській області. Вивезти майно і тварин власникам господарства допоміг благодійний фонд Save Ukraine. Про це повідомляє видання "Суспільне.Херсон".

0 / 0

Село Станіслав 8,5 місяців перебувало під російською окупацією — з 25 лютого до 10 листопада 2022 року. Весь цей час засновники екоферми Олена та Валентин Бєлозоренки продовжували жити в рідному селі разом зі своїми козами. Після деокупації вони продовжили працювати, але вже під ворожими обстрілами.

За весь час повномасштабної війни подружжя Бєлозоренків не покидало села, адже не могло залишити своїх кіз. Рішення евакуюватися на Київщину фермери ухвалили через загострення безпекової ситуації в рідній громаді. Російські обстріли посилилися, і тому треба було рятувати і себе, і своє господарство.

На Київщину евакуювалася козина ферма з Херсонської області
Фото: фейсбук-сторінка екоферми "Лиманська коза"

До повномасштабної війни екоферма "Лиманська коза" виробляла 1,5 тис. кілограмів козиного сиру в рік. Тепер господарство почне працювати заново, але вже в Київській області.

На Київщину евакуювалася козина ферма з Херсонської області
Фото: фейсбук-сторінка екоферми "Лиманська коза"

Раніше "ТиКиїв" писав, що в Бучі відкрилася майстерня з пошиття взуття і сумок. Детальніше про це читай у нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації