На Михайлівській площі встановили обстріляний росіянами вагон з Ірпеня

На Михайлівській площі встановили обстріляний росіянами вагон з Ірпеня Фото: "ТиКиїв"

На Михайлівській площі у центрі Києва встановили вагон поїзда, який був обстріляний російськими окупантами в Ірпені на початку повномасштабного вторгнення.

Інсталяція присвячена Дню залізничника, який відзначатимуть 4 листопада. Вагон стоятиме на Михайлівській площі як символ незламності близько місяця, пише "Вечірній Київ" з посиланням на пресслужбу Укрзалізниці.

В УЗ розповіли, що у цьому вагоні навесні 2022 року евакуювали жителів Ірпеня, і тоді його обстріляли російські військові. На щастя, саме в той момент потяг тільки їхав до Ірпеня і ще був порожнім.

Вагон на Михайлівській площі
Фото: "ТиКиїв"

За якийсь час через підрив мосту він так і не доїхав до міста. Проте нас це не зупинило, залізничники евакуювали людей з околиць Ірпеня та довезли до Києва. Власне, зараз цей вагон для нас як символ незламності, — кажуть у пресслужбі.

Вагон на Михайлівській площі
Фото: "ТиКиїв"

Нагадаємо, до Дня залізничника Укрпошта випустила поштовий набір "Героїчні професії. Залізні люди", присвячений працівникам Укрзалізниці. Сюжетом для марок стала історія з обстрілом Херсона 3 травня цього року.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації