На Оболоні хочуть забудувати зелену зону: кияни виступають проти

На Оболоні хочуть забудувати зелену зону: кияни виступають проти Фото: фейсбук-спільнота "Оболонь"

В Оболонському районі Києва можуть забудувати зелену зону площею понад 33 га. Вона простягається від кінцевої зупинки громадського транспорту на вулиці Північній до Північного мосту, включаючи косу та острови. 

Скандальне рішення про будівництво паркінгу на території зеленої зони зареєстрували в Київській міськраді в березні 2023 року. Попри протести громади та проблеми з весняним водопіллям, яке затопило території під забудову, депутати ухвалили таке рішення. 

Однак кияни не підтримали цю ідею. Замість паркінгу люди хочуть облаштувати парк без будь-яких забудов.  

Крім невдоволення громади, будівництво паркінгу може спровокувати негативні екологічні наслідки. Земельна ділянка, на якій має бути побудований паркінг, розташована в зоні регулярного підтоплення. На ній — понад сотню здорових багаторічних дерев, які будуть знищені під час будівництва. Ще один важливий факт: ділянка під забудову розташована на місці дамби, що захищає житловий масив Оболонь від підтоплень. Тому будівництво будь-яких об'єктів там може бути просто небезпечним. 

Фото: фейсбук-спільнота "Парк Прирічна"

Та київські активісти з'ясували, що паркінг є лише початком облаштування майбутньої комерційної зони, для якої за рахунок бюджетних коштів планується створити відповідну інфраструктуру. Про це йдеться у розслідуванні громадського активіста Гліба Антоненка. 

Щоб скасувати можливу забудову зеленої зони, кияни подали петицію до міськради. Її підписали понад 6 тис. людей. На прохання містян вже відреагував мер. Віталій Кличко зазначив, що підтримує петицію в частині опрацювання питання розширення мережі паркінгів у місті та проведення подальших консультацій з громадськістю щодо планування громадських просторів. 

Така відповідь не влаштувала киян. 

Кличко своєю відповіддю на петицію фактично познущався над 6000 киянами у вже звичній для нього манері. Він не тільки й надалі планує будувати абсурдний паркінг на зеленій зоні парку "Прирічна", а й буде продовжувати ігнорувати думку більшої частини оболонців. Також він доручив розробити програму будівництва паркінгів по всьому місту Києву. Віталій Кличко, таке нахабне знущання не зупинить громаду, яка прагне створити сучасний та облаштований парк "Прирічна" без знищення зеленої зони заради чиїхось комерційних інтересів. Далі буде… — пишуть активісти на сторінці спільноти "Парк Прирічна" у фейсбуці. 

На поданні петиції кияни не планують зупинятися. Вони продовжать боротьбу за те, щоб замість паркінгу на вулиці Прирічній створити сучасний парк. 

Фото: фейсбук-спільнота "Парк Прирічна"

 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації