На Олімпіаді українську каноїстку Анастасію Рибачок змусили цензурувати свій човен — спонсор

На Олімпіаді українську каноїстку Анастасію Рибачок змусили цензурувати свій човен — спонсор Фото: Anastasiia Rybachok/Facebook

Українську каноїстку Анастасію Рибачок на Олімпійських іграх-2024 змусили цензурувати патріотичний напис на своєму човні. Про це заявила компанія BGV Group Management, яка є офіційним партнером спортсменки.

У компанії розповіли, що придбали для Рибачок каное, на якому вона має змагатися у категорії каное-одиночка вже 9 серпня. Дизайн човна спортсменка розробила самостійно, додавши напис I am Ukrainian, який був важливим для всієї команди.

Проте Міжнародна федерація каное розгледіла у написі "I am Ukrainian" на човні Анастасії "ознаки пропаганди" і змусила зафарбувати частину фрази. 

Фото: t.me/torontotv

За правилами, які встановив Міжнародний олімпійський комітет, на човнах заборонено розміщувати будь-які написи, пов'язані з війною. Навіть напис Stop War вважається "пропагандою", пояснила Рибачок.

Але ж напис "I am Ukrainian" — це інше, він вказує на нашу приналежність до України, це важливо. Це насамперед символ віри в мене та мої можливості. Створюючи дизайн для каное, я прагнула підкреслити, що я — з України і цим неймовірно пишаюсь! — цитує слова спортсменки компанія.

Там запевнили, що відновлять оригінальний дизайн каное одразу після повернення додому.  

Анастасія Рибачок — срібна призерка Олімпіади-2020 року у змаганнях на каное-двійках на 500 метрів. На Олімпіаді у Парижі вона змагається у двох категоріях: каное-двійка на 500 метрів і каное-одиночка на 200 метрів. 

Як українці виступають на цій Олімпіаді:

Читай також: "П'ять крашів Олімпійських ігор-2024: коли спорт — не головне"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації