На Печерську виділили землю під сквер імені Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла

На Печерську виділили землю під сквер імені Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла Фото з соцмереж Дмитра Коцюбайла

Київрада підтримала виділення земельної ділянки для облаштування скверу імені Героя України Дмитра Коцюбайла, більш відомого під позивним "Да Вінчі". 

Сквер імені Дмитра Коцюбайла площею приблизно 0,17 гектара облаштують на вулиці Миколи Гайцана, 12/14, у Печерському районі столиці. Київрада надала "Київзеленбуду" дозвіл на розроблення проєкту землеустрою цієї ділянки.

Війна забирає у нас найкращих. Дмитро Коцюбайло назавжди залишиться у пам'яті як справжній патріот та Захисник своєї держави. Він бився за Україну і вів за собою людей, — зазначив секретар Київради Володимир Бондаренко.

Довідка. Дмитро "Да Вінчі" Коцюбайло був добровольцем ЗСУ та учасником російсько-української війни з 2014 року. Був командиром спочатку взводу добровольців, а потім — штурмової роти. Брав участь у звільненні Карлівки, селища Піски, Авдіївки та в інших боях. У 2021 році став першим добровольцем, який отримав звання Героя України прижиттєво.

Після початку повномасштабного вторгнення росії, навесні 2022 року, штурмову роту "Вовки Да Вінчі" переформували на 1-й окремий штурмовий батальйон у складі 67-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. 7 березня 2023 року Коцюбайло загинув у боях за Бахмут.

Нагадаємо, у лютому у Києві відкрився рекрутинговий центр батальйону "Вовки Да Вінчі". У центрі проводять співбесіди та відбирають бійців для збільшення потужностей батальйону.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації