На Пейзажній алеї встановили нову скульптуру: кияни вимагають повернути "Дівчинку на подушках".

На Пейзажній алеї встановили нову скульптуру: кияни вимагають повернути "Дівчинку на подушках". Фото: ГО "Андріївсько-Пейзажна Ініціатива"

Громадська організація "Андріївсько-Пейзажна Ініціатива" встановила на Пейзажній алеї нову скульптуру — "Янгол на будиночку". Про це повідомляють на сторінці організації у Facebook.

Знайомтесь з новим резидентом Пейзажної алеї! Янгол охоронятиме і радуватиме нашу улюбену Пейзажку! — йдеться в повідомленні.

Автором скульптури став В'ячеслав Дідківський.

0 / 0

"Янгола на будиночку" встановили замість демонтованої скульптури "Дівчинка на подушках" Костянтина Скритуцького. За словами скульптора, його не попередили про демонтаж. У коментарі "ТиКиєву" представники ГО "Андріївсько-Пейзажна Ініціатива" розповіли, що "Дівчинка на подушках" була в аварійному стані, тому вирішили замінити її на іншу фігуру.

Кияни обурені такою ситуацією й вимагають повернути скульптури Скритуцького на Пейзажну алею. Відповідну петицію опубліковали на сайті Київради.

"Дівчинку на подушках" просто вандально розтрощили. Згоду на демонтаж автор не надавав. Рештки скульптурної композиції робітники вивезли в невідомому напрямку. Руйнування архітектурних об'єктів є прямим порушенням права автора на витвір. Раніше таким чином було пошкоджено відомий модерністський об'єкт — павільйон "Квіти України". Його автор Микола Левчук не давав згоди на реконструкцію пам'ятки в офісний центр, — йдеться в тексті петиції.

Автор петиції, відомий градозахисник Дмитро Перов, вимагає від столичної влади відновити скульптурну композицію на Пейзажній алеї, залучивши автора до процесу відновлення.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що в столиці відкрили нову мініскульптуру в межах проєкту "Шукай". Вона присвячена княгині Ользі. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації