На Подолі відкрили мурал "Мудрий панує над зірками"

На Подолі відкрили мурал "Мудрий панує над зірками" Фото: БФ "Сучасна Україна"

Стінопис "Мудрий панує над зірками" роботи художника Володимира Манжоса відкрили у Києві на Подолі, на вулиці Нижній вал, на стіні будинку 51. Про це повідомляє благодійний фонд "Сучасна Україна".

Основна мета створення муралу — вшанування роботи ГУР та відзначення військових успіхів Сил оборони України в Чорному морі. 

0 / 0

Художник Володимир Манжос розробляв проєкт муралу з урахуванням особливостей контексту — і соціального, і політичного. В сюжеті він звертається до успішних операцій ГУР: атак морських дронів "Маґура" в межах спільних операцій із СБУ та ВМС України, які змусили майже повністю капітулювати Чорноморський флот рф та завдали йому неабияких втрат, включно зі знищенням флагманського корабля. 

На передньому плані зображено сову, яка є символом ГУР, вона рухається на серфі бурхливим морем, впевнено тримаючи поставу та контроль над ситуацією, позаду неї рука, що символізує невидиму роботу ГУР. 

0 / 0

До відкриття муралу "Мудрий панує над зірками" випустили лімітовану серію марок у 300 штук із підписами художника Володимира Манжоса і глави ГУР Кирила Буданова. Також презентували "скін" для карток Монобанку за мотивами цієї роботи і тематичний мерч від бренду SYNDICATE. 

Усі гроші, залучені під час акції, підуть на купівлю надводного дрона "Маґура", мета збору — 10 млн грн. Надіслати донат можна на банку за посиланням.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що на Воскресенці створили стінопис на честь загиблого захисника Варяга

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації